Tuxedomoon Half-Mute - vrijdag 3 juni

De Amerikaanse avant-gardepioneers van Tuxedomoon zijn terug!
 
In 1980 bracht de band haar debuutplaat Half-Mute uit. Zesendertig jaar, tientallen releases en honderden shows later brengen oerleden Steven Brown, Peter Principle en Blaine Reininger, bijgestaan door Luc van Lieshout, hun legendarisch album weer live op het podium tijdens een reeks voorstellingen in Europa.

"Tuxedomoon is an extraordinary band, with an unlikely history spanning three decades. The band has been transgressing musical boundaries in a reckless and deliberate fashion. From San Francisco punk to a score for a Béjart ballet, Tuxedomoon has explored the farthest recesses of the musical spectrum without ever losing their unique identity or focus."

Tuxedomoon sloot, na het recente overlijden van Bruce Geduldig, David Haneke in de armen. Hij wordt de visual arts man voor de Half-Mute Tour.

David Haneke, born 1965 in Vienna, Austria.  Studied “performing arts” at the National School of Arts in Amsterdam. In addition to acting in many Dutch theatre productions - including BEWTH - he has directed and produced a number of independent films and video installations in the Netherlands, as well as creating pre-recorded and real-time video projections for theatre, opera and dance groups. His short film 'Humming Wires' won a special award at the Advanca Film Festival in Portugal in 1998. In 2000 he founded Studio Ame and became Member Of Jury at the Short film Festival Köln.

 

Knack Focus ging begin mei 2016 al luisteren en kijken naar het Tuxedomoon concert in Les Ateliers Claus en is, euh.., over the moon: het wordt niet zomaar een nostalgische trip down memory lane. Het concertverslag lees je hier. Alle concerten van Tuxedomoon in Brussel zijn uitverkocht, voor het concert in Piaf zijn er wel nog tickets!

"Zoals je van topmuzikanten kon verwachten, was het concert veel méér dan een louter herhalingsoefening. Alle ervaringen die de heren in de voorbije 36 jaar op artistiek en persoonlijk hadden opgedaan, werden uitgespeeld. Sommige composities, zoals opener 'Nazca', klonken geprononceerder en afgelijnder dan vroeger en ook de arrangementen hadden een hele evolutie doorgemaakt. De songs, destijds ingeblikt toen Tuxedomoon nog een trio was, werden nu uitgevoerd door vier muzikanten. De bijdragen van Luc Van Lieshout op trompet, hoorn en chromatische harmonica vormden sowieso al een verrijking, maar de groep gebruikte nu ook laptops en allerlei elektronische snufjes die in 1980 nog niet eens waren uitgevonden."
Focus Knack 11 mei 2106

 

Tuxedomoon (USA, live)
Phidel
Louis Katorz

vrijdag 3 juni vanaf 20u30
RSVP
€15 voorverkoop
€20 kassa